TekSoft Ana Sayfa

 

TekSoft Ajanda - DEVİR İŞLEMİ HAKKINDA BİLGİ

 

Mutlu yıllar

TekSoft olarak, yeni yılın tüm Ajanda kullanıcılarına sağlık, mutluluk, başarı ve bol kazanç getirmesini dileriz.

 

Yeni bir yıl TekSoft Ajanda Pro için Devir zamanıdır.

Devir işlemi, diğer bütün işlemler gibi Ajanda ile oldukça basit yapılır. Bu sayfada devir işlemini nasıl yapacağınız hakkında detaylı bilgi bulabilirsiniz.

 

 

Bu site 800x600 ve üzeri çözünürlüklerde Internet Explorer 5 veya üzeri tarayıcılar için dizayn edilmiştir.

 

 

Ajanda Her Yılın bilgilerini Ayrı Saklamaktadır

 

Ajanda açılışta çalışma dönemi sormakta ve yaptığınız seçime göre bilgilere ulaşmaktadır.

 

Her çalışma döneminin bilgileri ayrı tutulur ve bu bilgiler birbirinden bağımsızdır.

Böylece istediğiniz zaman önceki dönemlere ait bilgileri açabilir ve izleyebilirsiniz.

 

DEVİR İŞLEMİ, bir önceki çalışma dönemine ait bilgilerden istediklerinizi (veya tamamını) yeni çalışma dönemine aktarmanızı sağlamaktadır.

 

 

DEVİR YAPMAK ZORUNLU DEĞİL

 

DEVİR İŞLEMİ zorunlu değildir. Yeni yıl başladığında (örneğin 2021 yılı), açılış ekranında dönem listesi üzerinde sağtuş menüsünden "Dönem Yılını Değiştir" seçerek yaparak devir yapmadan yılı güncelleyip çalışmanıza devam edebilirsiniz (aşağıdaki resimde ilgili menü örnek olarak gösteriliyor):

 

 

 

 

Yeni yıla girerken DEVİR işlemini nasıl yapıyoruz?

 

Bu dökümanda 2020 yılından 2021 yılına devir işleminin nasıl yapılacağı örnek olarak ekran görüntüleriyle birlikte detaylı olarak açıklanmaktadır. Verilen bilgiler genel olup, sonraki yıllar için de aynı şekide devir işlemi yapılabilir.

Öncelikle yeni yıl için yeni bir çalışma dönemi oluşturuyorsunuz:

Devir işlemi öncesi ilk yapmanız gereken, yeni yıl için bir çalışma dönemi tanımlamaktır (eğer yeni yıl için bir çalışma dönemini tanımlamadıysanız).

 

Bunu Ajanda açılırken gelen Kullanıcı Girişi ve Dönem Seçimi ekranında yapıyorsunuz.

 

 

Yeni dönem oluşturmak için, dönemlerin gösterildiği tablo üzerinde farenin sağ tuşuna tıklanınca açılan menüden "Yeni Dönem Oluştur" seçmeniz yeterlidir (yukarıdaki resimde ilgili menü gösterilmektedir).

 

Bu durumda aşağıdaki yeni dönem oluşturma ekranı gösterilir (örnektir):

 

 

Yeni Dönemi Oluştur düğmesine tıklayarak (örnekte 2021 yılı için gösteriliyor) yeni yıl için bir çalışma dönemi oluşturuyorsunuz.

 

Daha sonra önceki dönemdeki bilgilerinizi yeni döneme devrediyorsunuz:

Önceki dönemden bilgilerinizi yeni döneme DEVRETME işlemi, yine dönem tablosu üzerinde farenin sağ tuşuna basılınca açılan menüden yapılıyor:

 

 

Dönemlerden herhangi birisi üzerinde farenin sağtuşuna tıklayınca açılan menüden Dönem DEVİRİ seçmeniz yeterlidir.

 

NOT 1 : İstediğiniz dönem üzerinde farenin sağtuşuna tıklayabilirsiniz, açılacak devir sihirbazı size hangi dönemler arasında devir yapılacağını ayrıca soracaktır.

 

NOT 2 : Dönem Deviri seçeneği sadece Ajanda ilk açılırken menüde gösterilmektedir. Ajandayı başlattıkan sonra çalışma dönemi değiştirme ekranını çağırırsanız bu seçenek gösterilmez.

 

NOT 3 : Dönem Deviri işlemi yapabilmek için en az iki çalışma dönemi tanımlanmış olmalıdır.

 

 

Menüden "Dönem Deviri" seçilince Devir Shirbazı başlar.

 

 

 

DEVİR SİHİRBAZI ile devir işlemi hem kolay, hem de esnek

 

Devir Sihirbazı, adım adım sizin yönlendirecek ve devir işlemini kolayca yapmanızı sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Devir yapabilmeniz için herhangi bir teknik bilgi sahibi olmanız gerekmez.

 

Devir sihirbazı devirle ilgili bilgileri sizden adım adım alacak, ve sonunda isterseniz onayınızı alarak devir işlemini gerçekleştirecektir.

 

Bu bölümde ve takipeden bölümlerden Devir Sihirbazı ekranları ayrıntılı olarak açıklanmıştır (ayrıca devir shirbazı tüm ekranlarda size açıklayıcı bilgiler de sunmaktadır).

 

Devir sihirbazı başladığında ilk olarak "Devir Sihirbazına Hoşgeldiniz" başlıklı bilgilendirici ekran gösterilir (aşağıdaki resimde gösteriliyor, örnektir) :

 

 

Bu ekranda, Dönem Devri işlemi hakkında bilgi sunulur.

 

Ayrıca çok kullanıcılı ortamlarda, Devir işlemi sırasında Ajanda yazılımını sizden başka kullanan olmadığından emin olmanız gerektiği bildirilir.

 

Bu ekranda tek yapılması gereken açıklamaları okuyup İleri düğmesine tıklamaktadır.

 

 

Bir sonraki ekranda Devir Sihirbazı sizden hangi dönemler arasında devir yapılacağını belirlemenizi ister (aşağıdaki resimde gösteriliyor, örnektir):

 

 

Bu ekranda tek yapmanız gereken Önceki Dönem ve Şimdiki Dönem bilgisini belirlemektir:

 

Önceki Dönem : Bilgilerin okunacağı dönemdir. Bu dönemdeki bilgiler devir işlemi sırasında yeni döneme kopyalanacaktır.

 

Şimdiki Dönem : Devir işleminin yapılacağı yeni çalışma dönemidir. Önceki dönemdeki bilgiler bu döneme olduğu gibi kopyalanacak ve kopyalanan bilgiler üzerinde devir işlemi yapılacaktır.

 

Yukarıdaki örnek resimde önceki dönem 2020, şimdiki dönem ise 2021 olarak belirlenmiştir (2021 yılına devir işlemi için).

 

Devir İşlemi Önceki Dönemdeki bilgilerinizde hiçbir değişiklik yapmaz. Bu bilgiler sadece okunarak yeni döneme kopyalanır. Tüm devir işlemleri yeni döneme kopyalanan bilgiler üzerinde yapılmaktadır. Devir işlemi sonrasında istediğiniz zaman önceki dönemi açıp bilgilerinizi görebilirsiniz.

 

 

Devirle ilgili dönemleri belirledikten İleri düğmesine tıklarsanız, Devir Öncesi Veri Kontrolü ekranı gösterilir.

 

 

 

Devir Öncesi Veri Kontrolü ekranı aşağıdaki gibidir (örnektir) :

 

 

Bu ekranda ilk yapmanız gereken Devir Kontrolü Yap düğmesine tıklamaktır.

 

Bu durumda Devir Sihirbazı önceki dönemdeki veri dosyalarının tutarlılığını kontrol eder (dosyalar bulunuyormu, dosyalardan okuma yapılabiliyormu, dosyalarda herhangi bir sorun varmı ...) gibi kontroller bu aşamada yapılmaktadır.

 

Kontrol sonucu olumlu olduğunda, bu durum ekranda Kontrol Sonucu = DEVİR YAPILABİLİR ifadesiyle size bildirilir (yukarıdaki resimde örnek olarak gösterilmiştir).

 

NOT : Eğer kontrol sonucunda önceki döneme ait veri dosyalarında bir sorun tesbit edilirse bu durum yine kontrol sonucu olarak ekranda kullanıcıyla bildirilir.

 

 

Kontrol sonucu olumlu olduğunda İleri düğmesine tıklayarak ilerlemek yeterlidir.

 

 

Devir Yöntemi

Devir Sihirbazı bir sonraki ekranda Devir Yöntemini seçmeniz ister.

 

Devir Yöntemi, devir işleminin nasıl yapılacağını belirler.

 

Burada yapacağınız seçim devir sonucunu doğrudan etkileyeceği için, Devir Yöntemleri bu bu bölümde detaylı olarak açıklanmaktadır.

 

Devir Yöntemi Seçimi ekranı aşağıdaki resimde gösterilmektedir (örnektir):

 

 

 

Devir Sihirbazı size 4 ayrı yöntem sunuyor ve seçiminize göre deviri gerçekleştiriyor. Ekranda bir devir yöntemini fareyle seçerseniz, seçilen yöntem hakkında özet bilgi yine ekranda verilir.

 

Yapmanız gereken, size uygun olan devir yöntemini belirlemektir. Kararınızı tüm devir yöntemleri hakkında iyice bilgi sahibi olduktan sonra vermeniz tavsiye edilir.

 

Devir yöntemleri aşağıda açıklanmaktadır:

 

 

 

A) Önceki Dönemden Devam Et :

 

En kolay devir yöntemidir. Önceki dönemde olan tüm bilgileriniz olduğu gibi yeni döneme kopyalanır. Böylece yeni dönemde önceki dönemden kaldığınız yerden devam edersiniz.

 

Bu yöntem ne zaman tercih edilmelidir : Eğer bir önceki döneme ait tüm bilgilerin yeni dönemde de olduğu gibi görünmesini istiyorsanız, ve önceki dönemde bulunan cari işlem kayıtları, randevur kayıtları gibi kayıtların sayısı fazla değilse bu yöntem tercih edilebilir.

 

Bu yöntemde aslında devir yapılmıyor, kaldığınız yerden devam ediyorsunuz.

 

NOT : Eğer randevu defteri ve bütçe ekranlarını kullanıyor ve bu yöntemle devir yapmayı düşünüyorsanız, D-Önceki Dönemden Devam Et 2 yöntemini de dikkate alınız. Önceki döneme ait randevu kayıtlarının yeni dönemde gösterilmemesi için D yöntemi daha uygun olabilir.

 

 

 

B) Önceki Dönemden Devir Yap:

 

En kapsamlı devir yöntemidir ve önceki döneme ait bilgiler yeni döneme devirli olarak aktarılır.

 

Bu yöntemde, öncelikle önceki döneme ait tüm bilgiler şimdiki döneme olduğu gibi kopyalanır.

 

Sonrasında kopyalan bilgiler üzerinde aşağıda maddeler halinde açıklanan devir işlemleri yapılır (Açıklamalar 2021 devrine uygun sunulmuştur : önceki dönem:2020, şimdiki dönem:2021)

 

1. İşlem Tarihi 2021 den önce olan tüm işlemler ayıklanır ve yeni dönemde gösterilmez (çek-senet kayıtları ve taksitli satışlar hariç tüm işlemler için bu ayıklama işlemi yapılır).

 

2. Çek-Senet kayıtlarından durumu ÖDENDİ olanlar ayıklanır ve bu tür kayıtlar yeni dönemde gösterilmez..

 

3. Taksitli Satışlardan tüm taksitleri ödenmiş durumda olanlar ayıklanır ve yeni dönemde gösterilmez.

 

4. Cari kartlarının bakiyelerinin yeni döneme devri işlemi yapılır : Cari kartlarının mevcut bakiyeleri önceki dönemle aynıdır, işlem sırasında cari kartlarının açılış bakiyeleri, açılış sonrası borç ve alacak rakamları ayıklanan işlemlere göre hesaplanarak oluşturulur.

 

 

Bu yöntem seçildiğinde Devir Sihirbazı bir sonraki ekranda ek seçenek sunmaktadır:

 

Vade tarihi 2021 veya sonrası olan işlemler aktarılsın : Bu seçenek işaretlenirse, 1.nolu ayıklama işlemi işlem tarihi ve vade tarihine göre yapılır (Vadesi 2021 veya sonrası olan işlemler işlem tarihi dikkate alınmadan devir sonrasında yeni dönemde gösterilir)

 

 

 

Bu yöntem ne zaman tercih edilmelidir : Eğer önceki dönemdeki işlemleri yeni dönemde görmek istemiyor ve her yılın işlemlerini ayrı değerlendirmek istiyorsanız bu yöntem tercih edilebilir.

 

 

 

 

C) Sadece Cari, Ürün ve Rehber Bilgilerini Al:

 

Yeni dönemde yeni bir başlangıç yapmak isteyenler için uygun olan seçenektir ve aslında yöntemin ismi yaptığı işlemi açıklamaktadır.

 

Bu yöntemde, öncelikle önceki döneme ait tüm bilgiler şimdiki döneme olduğu gibi kopyalanır.

 

Sonrasında kopyalan bilgiler üzerinde aşağıda maddeler halinde açıklanan devir işlemleri yapılır.

 

1. Cari Kartları, Telefon Rehberi Kayıtları, Ürün Tenımları ve bunlara bağlı guruplar, iller vs.. gibi bilgiler dışındaki tüm kayıtlar ayıklanır yeni dönemde gösterilmez.

 

2. Cari kartlarının bakiyelerinin yeni döneme devri işlemi yapılır : Önceki dönemdeki bir cari kartının son bakiyesi, yeni dönemde cari kartının açılış bakiyesi olur.

 

 

Bu yöntem seçildiğinde Devir Sihirbazı bir sonraki ekranda ek seçenekler sunmaktadır:

 

Kayıt numaraları da sıfırlansın : Bu seçenek işaretlenirse, yeni dönemde işlem numaraları 1 den başlayarak verilir (işaretli olmadığı zaman yeni dönemde işlem numaraları, önceki dönemdeki son işlem numarasından devam edilerek oluşturulur)

 

Cari bakiyeleri sıfırlansın : Bu seçenek işaretlenirse 2.nolu cari bakiye devri işlemi yerine, yeni dönemde tüm cari bakiyeleri sıfır yapılır.

 

Bu yöntemle devir yapıldığında yeni dönemde cari kartları, telefon rehberi kayıtları ve ürün tanımları bulunur. Tüm diğer işlem kayıtları (cari işlemler, bütçe işlemleri, randevurlar ... gibi) yeni dönemde gösterilmez.

 

 

Bu yöntem ne zaman tercih edilmelidir : Eğer yeni dönemde çalışmaya başlamadan önce cari kartlarını yeniden düzenlemek istiyorsanız, veya önceki dönemdeki hiçbir işlemin yeni döneme aktarılmasını istemiyorsanız bu yöntemi tercih edebilirsiniz.

 

Bu yöntemle devir yapıldığında, yeni dönemde kullanılmayacak cari katlarını (devir sonrası bu kartlara ilişkin herhangi bir işlem gelmeyeceği için) kolayca silebilirsiniz.

 

 

 

D) Önceki Dönemden Devam Et 2:

 

A seçeneğine benzer bir seçenektir ve A seçeneğinde olduğu gibi öncelikle önceki döneme ait tüm bilgiler olduğu gibi yeni döneme kopyalanır.

 

A seçeneğinden farklı olarak kopyalan bilgiler üzerinde aşağıda maddeler halinde açıklanan devir işlemleri yapılır.

 

1. Randevu Kayıtları Ayıklanır: Randevu kayıtlarından Tarihi 2021'den önce olanlar ayıklanır ve yeni dönemde gösterilmez.

 

2. Bütçe işlemleri ayıklanır: Bütçe ekranına girilen işlemlerden Tarihi 2021'den önce olanlar ayıklanır ve yeni dönemde gösterilmez.

 

Bu yöntemle devir sonrasında, önceki dönemdeki cari kartları ve tüm cari işlemler yeni döneme olduğu gibi geçer.

 

Sadece önceki dönem tarihli randevular ve bütçe ekranındaki kayıtlar yeni dönemde gösterilmez.

 

 

Bu yöntem ne zaman tercih edilmelidir : Eğer randevu defteri ve bütçe ekranlarını yoğun olarak kullanıyorsanız, A yöntemi yerine bu yöntem daha uygundur. Yeni dönemde önceki döneme ait randevuların olmaması, yeni dönemde Randevu Defteri ekranının daha hızlı çalışmasını sağlayacaktır.

 

 

 

Siz Devir Yöntemini Belirleyin yetiyor, gerisini devir sihirbazı tamamlıyor:

 

Devir sihirbazının sizden istediği en önemli bilgi, devir yöntemini belirlemenizdir. Devir yöntemini belirledikten sonra ilerlerseniz, sihirbaz sizin onayınızla seçtiğiniz yönteme göre deviri tamamlayacaktır.

 

 

 

Devir Gerçekleştirme ekranında devir yöntemi, önceki dönem ve şimdiki dönem gösterilir (bu bilgilerin doğruluğunu teyit etmeniz tavsiye edilir).

 

Devir işlemini başlatmak için ekranda bulunan Onay Kutusunu işaretleyip Deviri Gerçekleştir düğmesine tıklamanız yeterlidir.

 

Bu durumda devir işlemi başlar ve seçilen yönteme göre değişmekle birlikte genellikle 5 ila 15 dakika arasında devir işlemi tamamlanır.

 

Devir işlemi tamamlandıktan sonra sihirbazı kapatabilirsiniz.

 

 

DEVİR SONRASINDA NE YAPILMALI ?

Devir işlemi sonrasında devir yapılan dönemi açıp devredilen bilgileri incelemeniz gerekir.

 

Devir sonrasında yeni dönemi açtığınızda, seçtiğiniz yönteme göre önceki dönemden aktarılan veriler bulunacaktır. Bu verileri inceleyip size uygun olan bir devir yöntemiyle devir yapıp yapmadığınıza karar vermeniz tavsiye edilir.

 

Eğer devredilen bilgileri inceledikten sonra "keşke başka bir yöntemle devir yapsaydım" gibi bir tereddütünüz veya isteğiniz olursa, devir işlemini başka bir yöntem seçerek tekrar yapabilirsiniz.

 

Devir sonucunu inceleyip tamamdır dediğiniz zaman, yeni dönemi açıp çalışmaya başlayabilirsiniz.

 

 

ÖNEMLİ NOT : DEVİR İŞLEMİ sonrasında yeni bilgi girişlerini yeni döneme yapmalısınız.

 

Mutlu Yıllar ve İyi Çalışmalar Dileklerimizle .... (TekSoft Yazılım)

 

 

Siz sadece Devir Sihirbazını başlatıp Devir Yöntemini belirliyorsunuz...

 

Gerisi otomatik halledilmektedir.

 

 

 

 

Devir işleminin en güncel Ajanda sürümü ile yapılması tavsiye edilir.

 

TekSoft olarak Devir İşlemini en güncel Ajanda sürümüyle yapmanızı tavsiye ederiz. Programınızın güncel olup olmadığnı öğrenmek veya güncelleme yapmak için:

 

Ajanda çalışırken ana pencerenin en üstünde bulunan menüden Yardım altından Ajanda Hakkında seçiyorsunuz.

 

Açılan Ajanda Hakkında Penceresinde Kullandığınız Ajanda Versiyonu, Geliştirme Numarası, ve Yayınlanma Tarihi size bildirilir.

 

Hakkında penceresinin sol alt köşesinde "Ajanda Versiyon Kontrol ve Güncelleme Sayfası" başlıklı link bulunmaktadır. İnternet bağlantınız varsa, güncelleme linkine tıkladığınızda Ajanda Güncelleme Sayfası web tarayıcınız içerisinde açılır.

 

Güncelleme sayfasında kullandığınız Ajanda sürümünün güncel olup olmadığını görebilirsiniz. Kullandığınız sürüm güncel değilse, nasıl güncelleme yapılacağı da yine aynı sayfada ayrıntılı olarak açıklanmıştır:

 

Normal kullanıcılar : Güncelleme sayfasındaki KOLAY GÜNCELLEME başlığı altındaki adımları takip ederek programınızı güncelleyebilirsiniz.

 

Bilgisayar kullanımında deneyimli kullanıcılar : İsterseniz güncelleme sayfasında bulunan "Sadece Güncel Dosyaları İndiirerek Güncelleme" başlığı altındaki adımları takip ederek programınızı güncelleyebilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

DEVİRLE İLGİLİ BAZI SORU VE CEVAPLAR

 

Devir işlemini ne zaman yapmalıyım?

 

DEVİR işlemini önceki dönemi kapattıktan sonra (önceki döneme artık yeni bilgi girişi yapmayacağınıza karar verdiğiniz zaman) yapmanız tavsiye edilir.

 

Yeni yılın ilk haftası devir yapmak için uygundur. Ancak önceki döneme ait bilgi girişleriniz devam ediyorsa, devir işlemini önceki döneme ait bilgi girişleri tamamlanıncaya kadar erteleyebilirsiniz.

 

 

Devir işlemi ne kadar sürer?

 

Devir işleminin süresi seçilen devir yöntemine göre ve önceki dönemde bulunan bilgi miktarına göre değişecektir.

 

A-Önceki Dönemden Devam Et yöntemi seçildiğinde devir hemen hemen anlık olacaktır (en fazla 1-2 dakika).

 

Diğer yöntemlerde cari kartı sayısına göre işlem yapılacaktır. Bu yöntemlerde devir işlemi süresi genellikle 5 ila 15 dakika arasıdır.

 

 

 

Devir işlemi sonunda önceki dönemdeki bilgilere birşey olur mu ? (bu bilgiler benim için çok önemli)

 

Kesinlikle HAYIR. Önceki dönemdeki bilgilerinize hiçbirşey yapılmaz ve bu bilgiler aynen korunur. İstediğiniz zaman önceki dönemleri açıp bu dönemlerdeki bilgileri görebilirsiniz.

 

 

 

Hangi devretme yöntemini kullanmalıyım?

 

Devir yöntemleri yukarıda açıklanmıştır. Size uygun olan yöntemi yine siz belirlemelisiniz. Eğer isterseniz, devir işlemini birkaç yöntem ile deneyebilir, devir sonucunda yeni döneme devredilen bilgileri inceleyerek, size uygun olan yöntemi deneme-yanılma ile de belirleyebilirsiniz.

 

Herhangi bir yöntemle devir yaptıktan sonra, yeni dönemi açıp devir işleminin sonucunu görürsünüz. Bu aşamada "keşke başka bir yöntemle devir yapsaydım" diye bir tereddütünüz veya isteğiniz olursa, AJANDAyı kapatıp yeniden başlatarak devir işlemini başka bir yöntem seçerek yeniden yapabilirsiniz.

 

Devir işlemi önceki dönemdeki verilerinize birşey yapmadığı için, yeni döneme bilgi girişi yapmadığınız sürece tekrar yapmanızda bir sorun bulunmamaktadır.

 

NOT : Yeni döneme bilgi girişi yaptıktan sonra da isterseniz Devir işlemini tekrar yapabilirsiniz. Ancak bu durumda yeni döneme devir sonrasında girdiğiniz bilgiler Devir İşlemi sırasında silinir ve bu tür işlemleri yeniden girmeniz gerekir.

 

 

 

Yeni çalışma dönemi oluşturmak isteyince DEMO uyarısı alıyorum?

 

AJANDA DEMO kısıtlamalarından biri en fazla bir çalışma dönemi açılabilmesidir. Lisanslı kullanıcılarımız böyle bir mesaj almazlar.

 

 

 

 

Bende DEVİR işlemi için açılan ekran resimlerdeki gibi görünmüyor ?

 

Eğer devir sihirbazı ekranları sizin programınızda farklı görünüyorsa, veya bazı seçenekler sizde açılan ekranlarda bulunmuyorsa kullandığınız sürüm güncel değil demektir. Programınızı güncellemeniz tavsiye edlir.

 

 

 

Çok kullanıcılı ortamlarda Devir işlemini tüm kullanıcılar yapabilir mi ?

 

HAYIR. Çok kullanıcılı ortamlarda bir Ajanda kullanıcısının devir yapabilmesi, kullanıcı yetkilerine bağlıdır. Kullanıcı yetkileri Ajanda yönetici kullanıcısı tarafından belirlenmektedir ve bir kullanıcı programda ancak yetkileri dahilinde işlem yapabilir.

 

Devir işlemini yönetici kullanıcı veya aşağıdaki yetkilere sahip kullanıcılar yapabilir:

 

  • Yeni dönem oluşturma yetkisi (yeni dönem oluşturmak için gerekir)
  • Dönem devri işlemi yapabilme yetkisi

 

 

 

Ben DEVİR falan yapmak istemiyorum. Mevcut dönemimi açıp çalışmaya devam edemez miyim?

 

Ajanda ile istediğiniz zaman önceki dönemleri seçip açabilirsiniz. Ancak seçilen çalışma dönemi, içinde bulunulan yıl olmadığı zaman Ajanda size dönem açılışında uyarı vererek durumu bildirir (açılışta yanlışlıkla eski dönemleri açmamanız amacıyla).

 

Yeni yıla yeni dönem tanımlayarak başlamanız tavsiye edilir. A-Önceki Dönemden Devam Et yöntemiyle devir yaptığınız takdirde, önceki dönemdeki tüm veriler olduğu gibi yeni döneme kopyalanır ve kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

 

Yukarıdaki açıklamalara rağmen "ben devir-mevir istemiyorum, eski dönemimi açıp devam etmek istiyorum" derseniz, Ayarlar menüsünden Kişisel Ayarlar seçilince açılan ayar penceresinde bu uyarılarla ilgili ayarları değiştirerek uyarıları devre dışı bırakabilirsiniz (Ajanda esnektir ve size uyar) :

 

Uyarılarla ilgili ayarlar:

 

  • Genel sekmesinde bulunan Eski dönemler açılırken uyarı verilsin mi? ayarı.

 

 

 

 

 

 

 

TekSoft KB2021-AjandaDevir (21.12.2020)

 

 

 

CafeMatic Internet Cafe Yönetim Yazılımı

CafeMatic

KTS (Kolay Ticari Set)

 

LabControl

 

Ajanda PRO